Slinné žlázy

Dobrý den, už rok mám levou slinnou žlázu pod jazykem větší než pravou. Nijak mě nebolí ani mi to v ústech nevadí. Doktorka mi na to koukala (nesahala) a řekla že to nic závažného není, že by tam mohl případně být kamínek, který se vyndá sondičkou. Ale je možné že by tam kamínek byl a nebolelo by mě to? A opravdu to nemůže být nic závažnějšího? Přece jen mě to vrtá v hlavě. Ale mát to tam beze změny už dlouho. Děkuji Adamcová

Odpověď odborníka:

Ano, kamínek je opravdu nejpravděpodobnější, pokud byste chtěla přesnější vyšetření, požádejte svou stomatoložku. Kamínek, který neúplně uzavírá vývod slinné žlázy, opravdu bolet nemusí. Pro přesnější vyšetření by se musel odebrat kouset tkáně slinné žlázy (biopsie) nebo udělat kontastní vyšetření vývodu slinné žlázy. Pokud se po odstranění kamínku situace upraví, není to vůbec nutné. Neznepokujte se, nechejte si kamínek odstranit a uvidíte, vše se upraví. Hezký

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
nepodcenujte to | Od: michal | 27.3.2017 01:14
urcite to nechte vysetrit nepodceňujte to před mesicem na tohle umřela mamka . v počátcích cca před 15 lety lety furt lekari rikali jen zanet a pod ucpany vyvod atd delali biopsii negativni na nadorove bunky ,pak se clovek dovi ze spousta nadoru slinných zlaz roste tak ze i při biopsii je velka sance ze se nepodari nabrat vzorek k prokazani nadorových bunek. po 5 letech obtizi pak mamku dali na resekci zlazy a pote na histologii zjistili adenocysticky karcinom . rok a pul po oreraci se objevilo asi 20 metastaz na plicich , lekari hned chteli mamku brat na radioterapii a chemoterpaii ale my uz jsme z informaci o nadoru vedeli ze tato léčba by byla neucinna jelikož se jedna o pomalurstouci nador a tudíž je velmi malo citlivy na chemo a radio podle studii z USA skoro vůbec. tak se mamka rozhodla to nepodstoupit a s touto diagnozou metastaz zila 8let . V posledním stadiu nemoci ji většina onkologu pak rekla ze udelala velmi dobře ze nepodstuupila radio a chemo ze by uz davno byla mrtva. Proto neverte zcela doktorum při obtizich je otravujte a nenechte se odbyt a nenechávejte rozhodnuti na jednom doktorovi poradte se s vice doktory a pote co shromazdite co nejvíce info si rozhodnete sama co zvolite za léčbu každý ma pravo se rozhodnout bez ohledu na názor lekare co navrhuje nakonec každý jsme za sve zdraví odpovědný sam
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: