Smithova zlomenina

Před rokem jsem z důvodu pádu prodělal Smithovu zlomeninu distalniho radia. Náprava proběhla operativně. Již ale delší dobu pociťuji bolesti na distalni ulnarni strane v miste skloubeni s trojhrannou zapestni kustkou. Na rtg snimku však nebylo nic patrné. Bolest se projevuje při námaze (zvedání kbelíku, ale take pri nesení notebooku v jedne ruce, batohu nebo i při pouhém natahování ponožky). Mohou být postiženy okolní vazy? Vztahovala by se na toto rehabilitace? Moc Vám děkuji za odpověď. Hezký den.

Odpověď odborníka:

Milý Martine, bohužel nepíšete, jaký typ operace jste prodělal, tyto zlomeniny se řeší často tzv. LCP dlahou, která se do roka po zhojení zlomeniny zase odstraní. Zápěstí - tedy radiokarpální kloub, je kloub jako každý jiný - včetně kloubní výstelky, chrupavky atd. Tedy i zde mohou probíhat degenerativní - artrotické změny. Rehabilitace by pro Vás význam určitě měla. Při přetrvávajících obtížích bych doporučila navštívit specializované pracoviště zabývající se přímo chirurgií ruky. Dnes je možné provést i arthroskopii zápěstí a odstranit ev. osteofyty či zahladit a ošetřit poškozenou chrupavku. Hezký den

MUDr. Marta Ručková
MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x