Snížená funkčnost štítné žlázy

Dobrý den, nyní mi zjistili z odběrů začátek snížení funkčnosti štítné žlázy, prý se to ještě neřeší léky, až cca za půl roku po odběrech, zda to bude lepší či ne,chtěla bych se optat, může mít i tato malá nesrovnalost vliv na otěhotnění či udržení těhotenství a co mohu dělat proto, aby se výsledky zlepšili? Pravděpodobně nasadit jód? Léčím se na glaukom který se mi již objevil na druhém oku,jsem nevidomá, mám skoro čtyř leté dítě,kvůli očím nesmím brát hormony.. děkuji Lucka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, i lehké snížení funkce štítné žlázy může mít vliv na menstruační cyklus, ovulaci, schopnost otěhotnět i na průběh těhotenství. Pokud máte normální sonografický nález na štítné žláze a negativní protilátky, pak lze užívat jod (například v přírodním preparátu KELP - mořská řasa) a selen. Jedná se o základní stavební "kameny" hormonů štítné žlázy a jejich nedostatek je jednou z nějčastějších příčin onemocnění štítné žlázy. Přeji příjemný den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: