Sono pravého třísla

Dobrý den,chtěl bych se zeptat, již rok cítím nepříjemný pocit na pravém třísle (nikoliv bolest), stále jsem myslel, že je to kýla,občas nepravidelně, jen v určitých obdobích jsem nad pravým varletem cítil nějakou kuličku (přejet nahoru), hlavně třeba při lehnutí na bok a přiložení nohou k sobě, byl jsem na chirurgii, kde mysleli, že je to tříselná kýla a poté na sono zjistili, že to je cystický útvar v průběhu funiculus spermaticus asi 20 mm nad horním okrajem varlete - patrný anechogenní útvar 36x22x23 mm dobře ohraničen, bez výraznějšího prokrvení stěny, bez zvětšených či zmnožených uzlin v pravém třísle, bez patrného vyklenování obsahu dutiny břišní do podkoží a to i při zvýšení nitrobřišního tlaku (jen dodám, že poměrně často mě pravé varle stoupne i na dost dlouho nahoru, samo od sebe, přičemž levé zůstává na svém místě), byl jsem poslán na urologii, kam jsem objednán až za měsíc, proto teď prosím o odpověď i vás, prosím o popis toho jestli je to nějak nebezpečné (jezdím na koni a na kole, lyžuji), z čeho to vznikne? jak se to léčí (jak se to dá odstranit ?), jestli je tímto vyšetřením vyloučeno něco vážnějšího?,jako třeba nádor ?,atd.,(na tom sonu mě řekli, že to občas vzniká, ale neřekli z čeho), děkuji předem za odpověď, David P (34 let)

Odpověď odborníka:

Podle nálezu ultrazvuku se s největší pravděpodobností jedná o cystu, která vás na životě nijak neohrožuje. Cysty jsou útvary - jakoby bublinky - mají vlastní výstelku, v průběhu života můžou spontánně vznikat a zanikat. Na další dotazy Vám nejlépe zodpoví urolog po vyšetření.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x