Sono prsa

dobrý den pred dvemi mesici jsem byla na sonu prsa.Nasli mi tam lozisko,malý uzlik, ktere je ovalneho tvaru s benignimi znamkami ,poté jsem sla do mamologicke poradny a tam mi na papir napsali..Mastopathia fibro cystica II praecip HZK .(co to znamna v prekladu)..od prichodu z sona mi rekli , ze za 4 mesice mam prijit na kontrolu..krom toho mam jednu bradavku tam kde je to lozisko trosku zatahlou ..nemuze to byt zhoubne a byt to rakovina? a proc mam jit na kontrolu za 4 mesice ?aby se to sledovalo zdali to roste??.Dekuji za odpoved (hrozne se toho bojim)vzhledem k tomu ze v rodine se rakovina nevyskytla a zadne dispozice k ni nemam az na to ze jsem brala pul roku antikoncepci Mercilon kde je napsano jako nezadouci ucinek rakovina prsu ..Jeste jednou Dekuji .hrozne se toho obavam .

Odpověď odborníka:

dobrý den, s největší ravděpodobností se jedná o fibromek, což je nezhoubná afekce, chce to sledovat růst v čase.pokud by se jednalo o malignitum bylo by to zhoubné,už byste byla po operaci:)napište si všechny otázky co vás napadnou na papír a zeptejte se na vše až půjdete na kontrolu:)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x