Spastická paraplegie

Dobrý den. Přítel měl před dvěma lety úraz. Zlomil si dva obratle C6 a Th1. Po úrazu zůstal od pasu dolů ochrnutý. Ještě v den toho úrazu začal cítit obě nohy. Prošel si Spinální jednotkou a rehabilitací v Kladrubech. Nyní cvičí ambulantně. Příteluv stav se dosti zlepšil - nohy cítí 100%, hýbe s nohama, o choditko vstává bez ortéz, vydrží stát dlouho, na vozíku se odpichuje nohama. Pánev se dost zlepšila. Jenže ho strašně brní nohy a i dost bolí. Nikdo neví čím to je. Přítel bere pouze Godasal 100 1x denně. Prosím Vás, my víme, že míchu poraněnou měl, ale jakto, že perfektně cítí nohy, tak i hýbe nohama a brní i bolí ho tak ty nohy? Snažíme se, aby mohl začít trochu chodit. Moc děkuji předem za informace. Hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den,úraz vašeho přítele byl nepochybně těžký,ale pokud dochází ke zlepšování hybnost,je to velmi dobrý ukazatel.Bolesti se po urazech míchy a nervů mohou vyskytovat ,jedná se o centrální neuropatickou bolest,léčí se speciálními léky,předepisuje neurologa.

MUDr. Eliška Klímová
MUDr. Eliška Klímová

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie-EMG s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: