Starý výron

Dobrý den, Před 6 lety jsem v běhu nakopla pravou nohou poměrně tlustou dřevěnou desku, noha šíleně bolela a ihned jsem jela na úrazovku, diagnóza byla distorze v oblasti Chopartu. Noha do druhého dne hrozně otekla, později se vylila modřina, i to dost bolelo, ale berle prý nebyly třeba. Otok definitivně odešel asi po 3 měsících od úrazu, s tím, že se vracel, když jsem nohu trochu víc namáhala, modřina se vstřebávala asi 4 měsíce, kulhala jsem asi 3/4 roku. Zůstala mi "boule" na hlezně, nevstřebal se prý hematom (potvrzeno sonem).Stává se mi,že noha začne bez varování bolet právě v oblasti,kde bolela po úrazu,jako kdybych si tam něco skřípla.Navíc se mi poraněná noha od úrazu vtáčí vnitřním kotníkem dovnitř a dolů.Byla by na místě rehabilitace nebo můžu se těch následků vůbec nějak zbavit?Nemůže tam ten nevstřebaný hematom dělat nějakou neplechu?

Odpověď odborníka:

Pokud po 6 ti letech zůstala boule na noze a jednalo se tehdy o hematom, lze předpokládat, že se jedná o zvápenatělý hematom nebo podobný útvar z doby úrazu. Diagnozu by měl upřesnit rtg snímek, popřípadě CT vyšetření, provedení sonografie a chirurgický výkon podle nálezu, kterým by měl být novotvar odstraněn a podroben histologickému vyšetření pod mikroskopem, následuje rehabilitace. Stav by nedměl zůstat bez povšimnutí.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: