Stav po angíně

Dobrý den, měsíc a půl po prodělané angíně mám stále zvýšenou teplotu 37 až 37,5, bolesti kolenních kloubů a svalové křeče na levé polovině těla. První vyšetření krve nic neprokázalo, teď čekám na druhé, kde se bude zkoumat například borelioza. Dle lékařů na ORL je vše v pořádku, je možné, že mi streptokok koluje v těle a v krku se již neobjevil a nebo je příčinou mých problémů spíše něco jiného a angína to pouze spustila. Měl bych teď přes týden čekat na vyštření krve a chodit normálně do práce a nebo bych měl můj stav nadále řešit třeba vyšetřením na neurologii?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jakákoliv infekce může být spouštěčem pro jiná oneocnění. Doporučovala bych provést i kontrolní odběry sedimentaci, protilátky proti streptokokovi - ASLO, vyloučit infekční mononukleosu, vyšetření moče, biochemické vyšetření -jaterní testy, funkce ledvin.. Pokud budou přetrávávat neurologoické projevy ,tak bych vyšetření také doplnila. Při přetrvávání teplot, bolestí kloubů bych zvážila i imunologické vyšetření k vyloučení autoimunitních onemocnění.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: