Stav po artroskopické operaci

Dobrý den, jsem 7 týdnů po artroskopické operaci kolene,byl mi začištěn utržený křížový vaz a odstraněna volně vlající část.Už 5 týdnů chodím zpátky do práce ,kdy pracuji fyzicky.Snažila jsem se koleno postupně rozhýbat,a ortoped mi při kontrole týden po operaci,řekl že je vše v pořádku a že by měl být stav do měsíce od operace takový, že bych měla zvládat plnou zátěž včetně sportování.Jenže já mám problém vydržet ve dřepu-dost mě to táhne a bolí z té vnitřní strany (kde to bylo utržené) i pod kolenem.Ostatní pohyb je bez problémů a otoky nemám.Je tohle ještě v normě,nebo bych měla opět navštívit ortopeda?Za jak dlouho by tenhle problém mohl přejít?Děkuji

Odpověď odborníka:

Kontrola samozřejmě při potížích je na místě. Přerušení předního zkříženého vazu svědčí o tom, že poranění bylo závažnější a zřejmě mělo dopad na další struktury kloubu. především kloubní chrupavku a menisky. Meniky byly jistě kontrolovány, ale zhmoždění jkloubní chrupavky vyvolá vždy reakci a ta se projeví v bolestivosti,. Nikdy nelze vyloučit nejen zhmoždění chrupavky, ale i mikroruptury, které potom bolí a trvá uršitou dobu než se zahojí. Poraďte se s ortopedem, je možno aplikovat pokud by bylo třeba nitrokloubní nástřiky na zlepšení hojení možného pohmoždění měkkých struktur.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x