Stolice

Dobrý den, mam dotaz, 28.1.2013 jsem byla na ct strev vyšetření, tedy bylo to přímo vyšetření kolonografie.Ct ukázalo že mam streva v pořádku, též jsem nie toho datumu podstoupila i kolonoskopii. Všetko mam v poriadku. Na stolici po ct jsem byla až po 12dnech. četla jsem že dobrý na trávení je jesť jedno jablko denně, taky piju každý den materinodoušku nebo jsem četla i meduňkový čaj a nebo zázvor. Je možné že když nemám stolici pravidelně každý den že mohu mít pomalé trávení, jím po menších dávkách 5krát denně, snažím se pít aspon 3L vody +čaje. Někdy se stane že mne v noci budí strašný krče do brucha, polí mna horko a zima. No někdy si myslím že je koniec. Neviem čo brat na té hrozné bolesti, ale prožene mne to a pak mam klud. Jinak krv a ledviny, játra, slinivka, plotýnky mam vše v normě. Také ma těžkou skoliozu páteře, každý den cvičím na posílení břišních a zádových sval. Ale slyšela jsem že páteř stím nemá co souviset. Děkuji za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, frekvence stolice je individuální. U někoho je norma 1x za den, u jiného 1x za 3 dny. Pokud ale máte bolesti a negativní vyšetření střeva, je pravděpodobné, že jde o funkční problém. Doporučoval bych Vám se obrátit na specialistu v oboru proktologie - buď na gastroenterologii, nebo chirurgii.

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: