Svědění v těhotenství, léčba prošlým jogurtem

Dobrý den paní doktorko. Chtěla bych Vás poprosit o radu. Jsem těhotná a poslední dobou mě trápí svědění zevního genitálu (oboje pysky, trochu poštěváček). Je to doprovázené bílým, tvarohovitým povlakem na povrchu, výtok je jen slabý. Vyčetla jsem, že je dobré si místo potřít bílým jogurtem s laktobacily. Doma jsem měla jen jeden, který byl měsíc po datu spotřeby a navíc otevřený, ale nezapáchal, ani na něm nebyla patrná plíseň. Proto jsem si tyto vnější partie jogurtem namazala. Pak jsem dostala strach a vše zase smyla. Myslíte, že pokud by se v jogurtu již tvořila nějaká, oku nepatrná plíseň, mohla jsem miminku nějak uškodit (jogurt jsem nezavedla do pochvy, jen zvenku a nechala jsem jej působit jen pár minut)? Je možné, že se jedná o laktobacilózu Dá se proti tomu nějak bojovat? Moc děkuji za Vaše odpovědi.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tímto experimentem jste dozajista miminku neublížila, avšak do budoucna Vám takové akce již nedoporučuji. S výtokem a svěděním si zajděte k lékaři.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: