Svediva bolest vrtaneho zubu

Dobry den, pred 4 tydny jsem skoro hned po sobe podstoupil vrtani hlubokych kazu na levych sestkach. Jeste 2 tydny po zakroku bolely (prvni tyden jsem musel uzivat analgetika). Ted o vikendu se najednou bolest vratila do spodni sestky, stupnovala se a nakonec vznikl i otok. Udelal se tam zanet a zub mi byl vytrzen. K tomu jsem dostal antibiotika a prasky proti otoku (ten se po zakroku jeste zvetsil, castecne i skrze bolestivou injekci). Stejny den vecer pomalu zacala jemna svediva az rezava bolest v horni taky vrtane sestce (nad tou vytrzenou). Podobna, jako kdyz napr. roste osmicka. I treti den po zakroku pretrvava. Neni to nic hrozneho, ale obcas to citim a dasen kolem ni je jakoby trochu odchlipla. Muze jit o reakci na ten zanet a zakrok dole, nebo o dalsi zanet?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud kaz zasahoval až do blízkosti nervu, může se jednat o odumření nervu uvnitř zubu. Bolest se může ale v oblasti stoliček přenášet i z horní na dolní čelist. Je potřeba navštívit lékaře, který Vám zuby vytrhl. S pozdravem, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Náhrada za warfarin Jsem již rok léčena Warfarinem pro ředění krve - našli mi...
  • Zahlenění + ucpaný nos Už 2 roky mně střídavě trápí zahlenění a občas i...
  • V penicilín Moje praktická lékařka mi předepsala na angínu V penicilín...
  • Krevní obraz Od detstva mam nizke hodnoty zeleza v krvi-5,2...neut mam40,7 a...
  • Bolest žaludku Potřebovala bych poradit. Už přes půl roku mám bolesti žaludku...
 
Naposledy čtené: