Svrab

Sobry den dostala jsem od dcery svrab a jsem tehotna a bojim se dite donosit muzu ho dat ze zdravotnich duvodu pryc??? Bojim se je to nebezpecny a pokud ne je nejaka moznost nez se to doleci a bylo by po 12 tt dat to pryc dekuju za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Svrab není indikací k ukončení těhotenství ze zdravotní indikace. Léčit jej v těhotenství můžete lokálně - potíráním. Např. InfectoScab. Použití tohoto přípravku se u těhotných žen doporučuje až po 12. týdnu těhotenství. Jinak pokud se sama rozhodnete pro umělé přerušení těhotenství, které si budete muset zřejmě uhradit, je možné jej ze zákona provést do 12. týdny grav.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: