Tehotenstvi

Dobrý večer, omlouvám se, že vás pořad otrvuji. Je mi 16let vážím 50kg. Pořád vám sem píšu, že mám obě ledviny akorát na jedné straně jakoby na sobě a kouřím cca 3roky:) ..když jsem byla u gynekologa, tak mi řekl, že bych neměla problém otéhotnět, že jsem v naprostém pořádku. Když jsem byla na krvi tak jsem tam také nic neměla..:/ vím, že to moc hrotím, ale chtěla bych miminko :( myslíte si,že by to nebyl problém? S tim kouřením..dnes jsem ještě kouřila, ale přítel mi dal dnes 3cíga na zítřek a já se s ním vsadila, že pokud ani jednu nevykouřím tak jsem vyhrála :D podle mého názoru už kouřit nepotřebuji. Myslim si, že kouřím jen ze zvyku..už nemám žádné chutě. :) "

Odpověď odborníka:

Dobrý večer slečno/paní Martino. Do poradny se mi od Vás dostal první e-mail, předpokládám, že se ptáte na kouření v těhotenství. Padesát kilo je zřejmě přiměřená až nižší váha, k posouzení by bylo zapotřebí znát výšku a fotku, ale přepokládejme, že nejste příliš vysoká, a tak to odpovídá. Dvě ledviny na jedné straně nemusí dělat problém. To, že byste měla první děťátko v sedmnácti - nezlobte se na mně, není to moc brzy? Jistě, můžete být skvělá máma, ale nechcete ještě trochu studovat, cestovat, poznávat svět a lidi? Abyste někdy nelitovala, že jste příliš brzy byla "jen doma". Co se týká kouření, tak to je naopak skvělé, že s tím chcete seknout už tak brzy poté, co jste začala. Hřebíček cigaret, zatlučený do Vaší hlavy nemusí sedět ještě tak pevně, jako kdybyste s tím zkoušela seknout až za deset či dvacet let. To, co je nejdůležitější a také nejtěžší je znovu nazačít. Většina lidí přestane stokrát, a druhý den zase začne... Držím palce, ať jste trvale vítěz! Karel Kubnát

MUDr. Karel Kubát
MUDr. Karel Kubát

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: Centrum pro závislé na nikotinu

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: