Těhotenstvi

Dobrý den.Mám na vás prosbu.Jsem matka/30/ dvou dětí a ted cěkám třetí jsem v 12tt.před těmito dětmi jsem 2krát potratila ,na genetice vše ok,mám byt sledována jako riziková.V období těhotenství,ze kterých mám 2 děti,jsem jako riziková byla sledována,brala jsem léky na udržení/asi duphaston/nebo tak nějak.Měla jsem silnou gestozu a ukončeno bylo první těhotenství CS,druhé klasika.S tím nemám problém,jenže ted mám lékařku,která nastoupila místo té mé a nejsem si jistá zda se o mě stará dobře......poslední ms mi začala 20.7-23.7.kdy jem 15.8 měla pozit test,byl proveden test na hcg 316,což mi bylo řečeno,že odpovída 3týdnum.Na utz nic nebylo vidět a proto další navštěva po dovolené za 10dní,jenže to uz jsem byla 8.3tt.to je možné,na otázku jestli budu opět sledována více,tak prej né až bude prblém,jenže od 3.9 poradna až 24.9 a to jen kvůli neschopence/kterou jsem si vyřvala,protože mám těžkou práci a 3 směny/ nějaký problém/abych si dosla pro druhy díl,jinak bych musela přijít později,na kontrole se na mě mudr ani nepodívala,jen utz přes bricho a hajdy dom,dnes o tři dny bolest bricha večer křeče jako kontrakce slabší pak jsem usnula a ráno už klasická bolest jako u ms/silná/pro klid duše jsem šla k mudr.akorát se zeptala jestli špiním/nešpiním/ opět udělala utz přes břicho ,prý vše ok a další kontrola 22.10.ani si břicho neprohmátla ani se nedívala zevnitř prostě nic!!Předešlá mudr.tohle vše dělala a někdy i víc,nevím jestli je to správne,bojím se totiž o prcka,aby se něco nestalo....Také bych se chtěla zeptat jak funguje sterilizace ženy,uvažuji,že při porodu bych to udělala abych nemusela opět do špitálu.To jako nožná normálně odrodím a pak mě uspí nebo jak??Je nový zákon,takže si to budu hradit??Taky jsem slyšela,že po cs porodu nesmí byt spinal nebo epidurál,je to pravda???u porodu jsem si užila svoje a nyni nevím,ale moje tělo to nezvláda i při blbém zubu omdlévam,asi už nemám práh bolesti..Děkuji za odpověd. ú

Odpověď odborníka:

Postup vaší lékařky se mi zdá zcela normální,opakovaně vás kontroluje ultrazvukem,nešpiníte máte neschopenku,více v počínající graviditě není možno udělat.Císařský rez ve svodné anestezii je možno provést,pokud by jste rodila císařským řezem je možná sterilizace při výkonu, pokud normálně tak až s časovým odstupem po porodu. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: