Tep srdce v pravém uchu.

Dobrý den. Před cca 4 měsíci se mi objevil v pravém uchu kolísavý šumivý hukot - zřejmě tep srdce. V levém se neozývá vůbec nic. Poté, co jsem to sdělil své obvodní lékařce mi doporučila tebokan - 4 tablety denně (2 ráno, 2 večer). Na nějakou dobu se to podstatně zmírnilo, posledních 14 dní je to nazpět. Hukot je někdy velmi slabý, jindy hučí tak, že je slyšet i v autě. Před 5ti lety jsem měl úraz (pád utrženého šroubu na hlavu - cca 3/4kg z odhadem 6 metrů). Poté mi na MR zjistili protruzi meziobratlové ploténky C5/6. Je možné, že je mezi tím nějaká souvislost? Co dalšího mám udělat, abych se tohoto problému zbavil? Mohou být i nějaké další příčiny? V práci používáme špunty do uší. Děkuji za odpověď. M.P.

Odpověď odborníka:

Vážený pane Martine, vnímání proudění krve v oblasti vnitřního ucha je vzhledem k obvyklé anatomické situaci velmi častým jevem. Doporučuji Vám podstoupit vyšetření ORL lékařem a podle výsledku se domluvit na dalším postupu. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kdy nám hrozí ztráta čichu?
Články: Kdy nám hrozí ztráta čichu?
Ztráta čichu neboli anosmie...
Jak se žije bez štítné žlázy
Články: Jak se žije bez štítné žlázy
Chodí mezi námi mnoho lidí...
Vyberte nejlepší lék na svou alergii
Články: Vyberte nejlepší lék na svou alergii
Pokud patříte mezi pylové...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Tasemnice
Články: Tasemnice
Tasemnice je střevní...
Zlomenina krčku mívá fatální následky. Proč ale tak často?
Kousnutí klíštětem může vyvolat alergickou reakci
Články: Kousnutí klíštětem může vyvolat alergickou reakci
Nežádoucí reakce po...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: