Teplota poo dobrání antibiotik

Dobrý den, syn-2,5 dobral včera poslední tabletu antibiotik, bral je 6týdnů na txoplazmozu. Po celou dobu léčby nebyl nemocný. A hned po vysazení se dnes odpoledne objevila teplota, jinak nemá kašel ani rýmu, nic. Myslíte že to může souviset s toxoplazmozou? Tu měl bezpříznakovou, jen má zduřelé uzlinky, které mu zůstali. Nebo mu mohli atb natolik narušit imunitu, že se to takto projevilo? Včera jsme byly na KO a na odběrech, to byl ještě v pořádku. Při léčbě jsem dávala probiotika a pořád dávám. myslíte ež by třeba měl smysl nasadit luivac nebo nějaký jiný lék na imunitu? Před atb léčbou byl taky dost nemocný-vždy tak týden kašel, pak 2-3týdny zdraví a opět kašel nebo rýma atd... děkuji a přeji hezký den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pravděpodobně teplota s toxoplazmozou nebude souviset a bude se jednat o běžnou virozku. Pokud bude ale teplota přetrvávat několik dní a nepřidají se další projevy, bylo by vhodné navštívit se synkem obvodního pediatra. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: