Teploty a únava

Dobrý den paní doktorko. Touto cestou bych se chtěla zeptat na Váš názor ohledně mého zdravotního stavu. Zhruba před měsícem jsem prodělala virózu (průjem). Začalo to náhle jednu neděli odpoledne, udělalo se mi zle, na omdlení. V pondělí a v úterý jsem šla normálně do práce. I v práci jsme měla průjem a mdloby. Ve středu jsem už šla k lékaři. Byly mi provedeny testy krve a stolice. Vše v pořádku, léčba bez medikamentů, pouze dietní režim. Teploty zvýšené 37,1 až 37,5. Stolice se upravila po 3 dnech na neschopence, teplota se upravila po 7 dnech a únava (mdloby) přetrvávaly. Po 2 týdench jsme byla uschopněna. Tři dny jsem chodila do práce, ale pak jsem musela opět k lékaři - přetvávající únava (mdloby) a teploty (37,2). Podstoupila jsem další tesy (štítná žláza, játra, ledviny, respirační viry, borrelie, chlamidie....), vše v pořádku. Dále jsem byla na kardiovaskulárním vyšetření (ECHO, TK Holter), vše v pořádku. Momentálně čekám už jen na výsledky z infekční kliniky, kde mi dělají kompletní vyšetření (KO+nátěr, ionty, urea, kreatinin, glu, Bi, ALT,AST,LD,CK, myoglobin, CRP, prokalcitoninm, albumin, Borrelie WB, Yerlinie, Chlamydie, respirační viry, EBV, CMV, STH, T4, ASLO). Také mi bylo řečeno, že pokud výsledky dopadnou v pořádku, tak pak už mi zbývá jen vyšetření na imunologiia a alergologii. A pokud ani tam se nic neprokáže, pak můj případ bude nejspíš uzavřen jako únavový syndrom. Proto jsem se chtěla zeptat, co vše by mi mohli vyšetřit na imunologii a alergologii? Může být zvýšená teplota způsobena sníženou imunitou, popřípadě alergií? Žádné jiné příznaky než teplotu, únavu a občasné mdloby nemám. Začínám z toho být celkem zoufalá. Mám dost náročnou práci (hlavně na psychiku), která se při únavě nedá vykonávat na 100 %. Nevím také, jestli už se nemám obrátit i na pomoc nějakého psychologa. Děkuji moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, u chronického únavového stavu by se měla podstoupit mnohá vyšetření, i tak je někdy příčina chronické únava neodhalena. Na imunologii zkontrolují stav Vaší imunity, mělo by se vyloučit autoimuntiní onemocnění , celiakie. U únavy by se mělo vyloučit astma, inhalační alergie. Určitě do správného diagnostického postupu by se mělo zařadit i psychologické vyšetření. Toto vyšetření bych určitě doporučila.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x