Teploty po mykoplazmych

Dobry den, chcela by som Vas poprosit o nazor. V decembri som dostala vysoke horucky, kedze vyse 5 dni neklesali pod 38,5 sla som na pohotovost kde mi dali ATB. Po dobrati teploty zostali na 37,5 a pridali sa uzliny v zadu na krku a bolest boku hrudnika. Po krvných testoch mi zistili zvysene mykoplazmy a zvysenu sedimentaciu, nasledne na rontgene atypicky zapal pluc. Dostala som teda ATB Fromilid na 3 tyzdne. Tie som dobrala vo februari. Od vtedy uzlinky pomaly miznu,ale teplota zostala na 37-37,1. Nie cely den , skor tak poobede. Rano mam teplotu normalnu. Trapia ma tie teploty, infektolog mi poradil si ich nemerat :). Chcela by som sa spytat, ci tie teploty mozu byt po tom zapale pluc este (rontgen uz bol v poriadku), alebo by som to mala riesit u imunologa. Posledne testy na mykoplazmy este neboli ok, hodnoty IGG aj IGA boli 22. ( medzne hodnoty 8,5). Necitim sa zle, len tie teploty. Dakujem Vam za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jsem teploty do 37.1 a pouze nárazově během dne, tak bych zatím vyčkala. Důležité je sledovat jak se cítíte celkově, nesledovat pouze teplotu. Zkuste se změřit maximálně 1x za týden, nebo pouze ob den, kde se nebudete cítit dobře. Pokud by se teploty zvyšovaly či se přidaly jiné obtíže, pak by bylo vhodné navštívit Vašeho praktického lékaře.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Urologické vyšetření
Články: Urologické vyšetření
Urologie je lékařský obor...
U Bechtěrevovy nemoci na spánku záleží
Články: U Bechtěrevovy nemoci na spánku záleží
Každý člověk stráví...
Jak účinně zabránit vypadávání vlasů
Články: Jak účinně zabránit vypadávání vlasů
Bujná kštice, to je sen...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bolest jako varovný signál: dokážete ji poslechnout?
Články: Bolest jako varovný signál: dokážete ji poslechnout?
Bolest je často chápána...
Nedonošený novorozenec
Články: Nedonošený novorozenec
Nedonošený novorozenec je...
Vyšetření krevního tlaku
Články: Vyšetření krevního tlaku
Měření krevního tlaku je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: