Teploty, zvětšené uzliny

Hezký den, mám velkou obavu o zdraví svého syna. 9. června začal mít teploty a zduřené uzliny, jeli jsme na pohotovost, kde nám řekli, ať aplikujeme Bioparox. Syna v krku nebolelo, neměl ani kašel, ani rýmu, nic, ani to nevypadalo na angínu. Následně jsem s ním byla v úterý 11. června u lékařky, ta ho prohlédla, zhodnotila jako virózu, na ORL odpoledne taktéž bez nálezu. Byl nám doporučen klidový režim. 12. června se mu udělaly po nohách a rukách mapovité vystouplé skvrny. Šla jsem s ním na odběr krve, 13. června. V krvi se prokázal pozitivní cytomegalovirus. Byl doporučen klid na lůžku, odpočinek, obklady. Nic jiného. Po dvou týdnech se stav opakoval. Uzliny jsou nyní ještě více zduřelé, teploty přesáhly 39,2. Byla jsem opět na kontrolních odběrech, kde se cytomegalovirus naopak vůbec neprokázal. Byli jsme odesláni na ORL, kde běžnou prohlídkou bylo zhodnoceno, že jde o zánětlivý stav, dali nám antibiotika, přesto nás ještě odeslali na infekční. Tam opětovně brali krev na dalších infekční nemoci. Výsledek bude za týden. Dnes jsme absolvovali vyšetření na ultrazvuku, se závěrem, že uzliny vypadají jako reaktivně zvětšené - na co mi nikdo nedokáže říct. Krevní obraz měl syn v pořádku, stejně tak jaterní testy, dnes se mu pouze spouští rýma. Jsem nešťastná, bojím se o něj. Teplota neustupuje, je unavený, pospává. Nechce příliš jíst. Nevím, co si počít. Jeden lékař řekl nasadit antibiotika, druhý říká nenasazovat. Čekat. Prosím Vás velice upřímně o Váš názor, začínám se obávat, zda nejde o něco vážného a zásadního. Děkuji moc za názor. Přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel Vám nedokážu poradit, pokud neznám hodnoty testů Vašeho syna. Pokud jsou v laboratoři hodnoty značící zánět, doporučila bych Vám antibiotiky nasadit. Nejspíše ale budete muset se synem opět navštívit lékaře, který by zkompletoval dosud známé výsledky a dle nich rozhodl o dalším postupu...Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: