| Nápověda

Tlak v hlavě, motání, závratě

Dobry den, moj problem zacal z nicoho nic v jeden den pred cca 6 mesiacmi.Zacala sa mi strasne tocit hlava, stracal som rovnovahu, mal som do hlavy zvlastne navaly nejakeho tlaku az skoro hucania v oblaci cela a vrchu hlavy.Dost dlho to pretrvavalo a menilo to intenzitu.Problemy som maval kazdy den od rana do rana.Po cca 2 mesiacoch to troska ustupilo a niekedy boli chvile ked mi bolo skoro dobre.To bol slastny pocit.Navstivil som lekara a ten ma poslal na kardio vysetrenie pretoze asi 2 tyzdne pred tymito problemami s hlavou ma bolelo a pichalo srdce cele dni.Toto postupne prestalo po asi 15 dnoch a zacali problemi s hlavou..Kardio vysetrenie bolo OK a odtial som isiel na neurologiu.EEG vysetrenie v poriadku, vysetrenie krvy v poriadku,RTG krcnej chrbtice v poriadku.Lekarka na neurologii povedala, ze pockame ci sa to samo neupravy.Po case som sa citil lepsie az skoro dobre ale po cca. mesiaci sa to opat stupnovalo a bolo to premenlive.Chvilku bolo dobre chvilku ma motalo a to sa striedalo s tymi tlakmi v hlave.Stavalo sa a stava sa doteraz, ze prisiel ten tlak a ja som mal na sekundu pocit, ze som mimo.Nevnimal som a mal som akoby nejaky vypadok.Ako keby som niekde padal.Isiel som opat na neurologiu kde ma poslali na magneticku rezonanciu mozgu (hlavy ako celku).Tam to bolo nastastie vsetko v poriadku.Islo o to vylucit nador na mozgu.Teraz priblizne 6 mesiacov od vypuknutia problemov moj zdravotny stav kolise.Su dni kedy mi je lespie ale nie je den kedy by mi bolo dobre.Pretrvava mierne motanie, a neprijemny pocit tlaku v hlave, ktory je fakt neprijemny.Neurologicka sama priznala, ze nevie co dalej a tak skusa lieky Emperin uzivam ich 2 mesiace.Povedala, ze ked mi bude horsie, tak si mam dat tabletku navyse avsak zlepsenie som v tomto pripade nepocitil.Myslim si, ze lieky nemaju na moj problem ucinok.Je mi tak ako mi bolo pred tym ako som zacal lieky uzivat.Som z toho zufaly.Vzdy ked mam tie tlaky citim sa zle, som znechuteny lebo je to naozaj neznesitelne.Zivot ma prestava bavit.Toto motanie a tlaky som maval cez den a v noci som kludne spaval.Teraz sa budim obcas aj v noci na to, ze mam tlak alebo, ze ma mota aj ked lezim.Prosim poradte co mam robit alebo co to moze byt lebo som naozaj v koncoch.Toto nie je zivot ale utrpenie.80 % dna mam s hlavou problemy.Som znechuteny a nic ma nebavi.Dakujem

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhledem k tomu, že se při popsaných vyšetřeních nenašel žádný problém, je velmi těžké přes internetovou poradnu najít možnou příčinu Vašich obtíží. Při závratích a motání hlavy by bylo ale dobré doplnit ještě ORL vyšetření (tyto problémy často mají původ ve vnitřním uchu). Nevím, jestli bylo při kardiologickém vyšetření provedeno i 24-hodinové EKG a 24-hodinové měření tlaku (tzv. Holter), ale i tato vyšetření by byla vhodná.

MUDr. Hana Králová
MUDr. Hana Králová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Klinik Kösching

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Nejčtenější dotazy
  • Ztopoření údu Mám takový ,,menší" problém. Totiž jde o to, že když se chci...
  • Jedná se o syfilis? Měla jsem nechráněný pohlavní styk a po 10 dnech se mi na...
  • Panenská blána Chtěla bych si zeptat jak poznám zda je panenská blána protržena...
Nejnověji hodnocení lékaři
 
Kam dál
 
 
Bolesti hlavy
První pomoc: Bolesti hlavy
S bolestmi hlavy navštivte...
Rakovina děložního čípku
Kalkulačky: Rakovina děložního čípku
Zhoubné nádory děložního...
Léky: Cerebrolysin
Poradna: Sport po artroskopii kolene
Chtěla bych se zeptat, jaké sporty jsou vhodné...
Po stopách pneumokoka
Video: Po stopách pneumokoka
Je pneumokok opravdu tak...
Ženy – deprese po porodu
Domácí lékař: Ženy – deprese po porodu
Porod je pro ženu zraňující...
Audio: Osteoporoza
Co bychom měli dělat, abychom neměli zbytečné...
Poradna: Poslední dobou...
Poslední dobou mám chodidla a dlaně zbarvené do...
Kouření pomalu, ale jistě vychází z módy. Chcete vědět proč?
Pro budoucí sexuální život je důležité jak přijmeme sami sebe v dětství
Doporučení lékařů: MUDr. Rastislav Martišek
Poradna: Ziskanie HPV u muzov
Vážený pán Sládeček, vôbec ste mi neodpovedali...
 

Položte lékaři dotaz zdarma

  • Přes 110 lékařů v poradně
  • Zjednodušené pokládání dotazů
  • Možnost zúčastnit se všech soutěží
  • Anonymní pokládání dotazů
Registrace zdarma Registrace přes Facebook zdarma
Naposledy čtené: