Točení hlavy

Dobrý den,v březnu 2011 jsem měla autonehodu s autobusem.Měla jsem tržnou ránu na hlavě a otřes mozku. Vyšetření na CT nic neprokázalo. Od té doby mám velké točení hlavy, při změně polohy hlavy do stran, při ulehnutí atd. a velmi mě bolí levá ruka od ramene po loket. Chodila jsem k fyzioterapeutovi, který mi vždy na týden pomohl ( hlava ). U lékaře mám pocit, že se na mě dívá jako na hypochondra / byla jsem jednou/, protože, když je CT v pořádku je to labilita po nehodě (prý mě to rozhodilo ). Jsem soudná osoba a o labilitě nemůže být řeč. Po prvním vyšetření na neurologii mi p.dr řekla že to musím přijmout jako součást života a vše bude o.k. Ptala se mě jestli jsem prodělala hepatitidu C nebo rakovinu a jestli ne, tak mám být ráda. Mám jíst magnesium a na ruku si mám koupit novalgin. Nechci jíst tablety na bolest, nehledě na to,že mě ruka bolí stále.O to hůř,že jsem levák. Když jsem p.dr. říkala, že musím fungovat s dvěma dětmi , úklid apod. doporučila mi paní na úklid. Potřebuji radu, cítím se hrozně i s přístupem p.dr. Co prosím mám udělat pro to, abych se vrátila do stavu před úrazem? Děkuji moc Klaudie

Odpověď odborníka:

Zřejmě došlo k traumatu krční pateře, kde i stav, kdy obratle nejsou porušené může vést k poruchám rovnováhy i jen obyčejnou distorsí řadou různých mechanismů.. Objevují se i bolesti do horní končetiny. Je třeba co nejvíce diagnosu upřesnit, neurologické vyšetření opakovat, vyšetření i u rehabilitačního lékaře. Patrně bude nutno provést i vyšetření magnetickou resonancí. Pokud by byl nález tak potom další terapie podle výsledku. Potíže po těchto kombinovaných úrazech hlavy a krční pateře trvají vždy poměrně dlouho. Je třeba ale vyšetřením dosáhnout diagnostické maximum.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: