Točení hlavy a nevolnost

Dobrý den paní doktorko byl jsem 3 měsíce v nemocnici s achilovou šlachou a bral jsem po celou dobu hospitalizace antibiotika v kapačkách a v práškách kvůli abcesu achilovky necelý měsích od propuštění jsem měl asi tři klíštata a týden až 10 dnů od vytažení klíštěte se mi začla točit hlava a bylo mi dost nevolno ,pocit na zvracení i od žalůdku někdy to na chvíli ustalo,ale za pár hodin jsem to pocitoval znovu chtěl jsem se tedy zeptat jestli to náhodou nemůže být z těch klíštat a nebo z dlouhodobého užívání antibiotik a žádný flek po klíštěti nemám klíštata byli zakouslá cca 48 hodin děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Vážený pane Petře, antibiotická léčba může jako vedlejší účinek mít zažívací obtíže, vyvolané vyhubením baktérií, spolupracujících v lidském těle na trávení potravy. Po ukončení této léčby se většinou tyto neškodné bakterie ve střevě znovu pomnoží a zažívací obtíže pominou. V důsledku přisátí klíštěte může dojít k přenosu tzv. krevní cestou přenositelných infekcí, zejména zánětu mozkových blan (meningoencefalitidy) a borreliózy. Doporučuji Vám navštívit prakického lékaře a absolvovat příslušná laboratorní vyšetření k potvrzení nebo vyloučení nákazy infikovaným klíštětem. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x