Trávení

Dobrý den. Před týdnem jsem posílal dotaz bylo na něj odpovězeno a měl jsem doplnit nějaké dodatky. Dotaz byl následující : -------------------------------------------------------------------------------- Dobrý den. Mám problémy s pravou horní polovinou břicha a někdy i cca 3cm nad pupkem. Na sono my našli tento nález : játra lehce zvětšená , echogenita zvýšená. Porta cca 13mm - hraniční šíře. Žlučník normální.Choledochus má cca 4mm, což je již hypotonie, ložisko neviděno. Slinivka homogenní, echogenita normál. Slezina v úhlech zvětšená-zaoblená,celkově homogenní,echogenita hraniční. ledviny normální velikosti, sytější centr.echokomplexy,ale přesvědčivý stín charakteru litiázy dnes neviděn. Praktická lékařka řekla jen ať dodržuji dietu a nepiji alkohol a jím střídmě. Dotaz zní. je to dostačující vyřešení (vyšetření) problému?S pozdravem a díky za radu Robert Zdroj: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/traveni-38185 Problém je,že mám po každém obědě bolesti v oblasti žaludku, bolest je každodenní. Shubl jsem 6kg za 3 měsíce. když jím malé porce tak bolest je,ale nerozpíná se. Beru prášky Gabanox 300mg 3x denně a Rivotril 2mg čtvrt prášku na večer z důvodu bolesti hlavy v oblasti čela podobu 3/4 roku. Neurolog říká,že mám blokaci krční páteře a z toho pramení bolesti hlavy a vadí mi zrychlené pohyby před očima. No a do toho mi začalo bolet břicho výše napsané. Stolice je tvrdá popř. kašovitá. Nyní jsem byl ještě na odběrech krve a tam laboratorní testy dopadli následovně : ph 6,5 zvětšené, glukoza v moči 5,96 (v krvi normál) lymfocyty 0.302 , Neutrofily-segmenty 0,661. Ostatní hodnoty Leukocyty,hemoglin,Erytrocyty,Hematokrit atd v normě nebo neg. nebo v normálu. Slezina šíře 13x7cm - ohraničená. Dotaz zní. Gastro žaludku bude provedeno a zda to doopravdy může vycházet odtamtud nebo zda si mám nechat udělat na hematologii rozbor krve z důvodu hodnou,které jsem napsal. Mám strach z nádorů (leulémie) a tedy do toho pramení ještě větší stres než asi človvěk má v každodenním životě. Děkuji a nashledanou Robert

Odpověď odborníka:

Dobrý den, domnívám se, že je vhodné vyšetření (příp. sledování) v gastroenterologické poradně.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: