Trpnutie v lavec casti tvare a palenie hlavy,

DOBRY DEN OBRACIAM SA NA VAS S PROSBOU KONECNE PORADIT CO MI V VLASTNE JE,TRPNE MI POLOVICA LAVEJ STRANY HLAVY A TVARE, A PICHANIE V KONCEKOCH PRSTOCH NA VSETKYCH KONCATINACH, BOLESTI HLAVY ZA OKOM, ROZMAZANE VIDENIE, A STRASNE BUSENIE SRDCA S BOLESTOU NA HRUDI A BIJE MIMO RYTMUS, OHLADOM SRDCA MAM VSETKY VYSERENIA ABSOLVOVANE, VSETKO V PORIADKU MIERNY PROLAPS MITRALNEJ CHLOPNE 1 STUPNA, A NA 24-HODINOVOM EKG OJEDINELE KOMOROVE EKTOPIE, TLAK MAVAM NIZKY A JE MI NA OMDLETIE, STITNA ZLAZA V S VYSLEDKOV KRVI OK, VSETKY KRVNE TESTY OK, GASTRO OK, BOLI MA KRK, A CHRBTICA, MAM NEJAKU NEBOLESTIVU HRCU NA KRKU NA PRAVEJ STRANE VZADU KTORA MA NEBOLI MOZE TO BYT S PSYCHIKY ? BEREM ANTIDEPRESIVA SSRI PAROXETIN, ZA ODPOVED VAM VELMI PEKNE DAKUJEM

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Chápu, že situace, kdy člověk vnímá své tělo jako nemocné, a od lékařů se dozvídá, že "všechno je v normě", může být zdrojem spíše úzkostí, než úlevy. Lidská bytost je komplikovaný celek psychična a fysična- proto tedy nemoc duše nachází nutně odpověď v nepohodě těla. Je určitě dobře, že jste podstoupil vyšetření, která vyloučila závažnější strukturální změny. To ale neznamená, že Vám "musí" být dobře. Vaše orgány mohou fungovat nekoordinovaně, a informace z nich Vám pak přinášejí obtíže. Léčba protiúzkostnými antidepresívy je skvělá a smysluplná, ale myslím, že by měla být propojena s citlivě vedenou psychoterapií, která by Vám pomohla začít vnímat své tělo jako s Vámi sympatizující, ne Vás ničící..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: