Trvalá slaná chuť

Dobrý den.Měla bych na Vás dotaz.Užívala jsem 37 dní lék Lamisil 250 mg, 1 tbl denně ústně.Zhruba po 31 dnech jsem začla pociťovat v ústech kovovou příchuť.Lék jsem přestala užívat až po týdnu, od 11.7.09, kdy chuť v ústech byla kovového-železitého charakteru. V trvání 3 dnů se změnila na slanou příchuť a trvá do dnes.Při informování kožní lékařky o těchto potížích mi bylo sděleno,že neví čím to může být způsobené, s odkazem ať si najdu libovolného lékaře, který mi pomůže.Přičemž mi nebylo navrženo, abych lék vysadila. Po návštěvě obvod. lékařky mi byly udělány jaterní testy- v pořádku. Můžete mi poradit, jak danou situaci co nejdříve vyřešit? Velmi děkuji za odpovědˇ.Pavla

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Pavlo! Antimykotika, tedy léky proti houbovým onemocněním, mezi něž Lamisil patří, jsou obecně dosti toxické a nebývají právě ideálně snášeny, zvláště když jsou podávány, jak píšete "ústně". Pachuť v ústech bych ani já nepovažoval za důvod k vysazení léku. Závažnost příznaku bych hodnotil až nejméně týden od přerušení podávání léku.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Barva moči prozradí dietní chybu i závažné onemocnění
Články: Barva moči prozradí dietní chybu i závažné onemocnění
Na první pohled se výše...
Články: "Zlatá" léčba revmatoidní artritidy
Řešení výše uvedené nemoci...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Plané neštovice
Články: Plané neštovice
Varicella neboli plané...
Nové možnosti biologické léčby pro pacienty s rakovinou kůže
Hysteroskopie
Články: Hysteroskopie
Hysteroskopie je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: