Trvala bolest leveho oka

Dobry den, je mi 31 let a jiz rok mne trapi trvala slabsi/nekdy silnejsi az tlaciva bolest leveho oka. Nejdrive vse zacalo jednodennim otokem oka /ze zakourene restaurace/. Pak asi dva mesice pocit neceho v oku pod vickem. Pak tento pocit zmizel a zacala ta trvala bolest. Bolest jde jakoby od vnitrniho koutku do oblouku pod obocim, do cela, spanku, a tak mne boli i cela hlava. Ve dne v noci, denne. Jako by mi neco na oko zeshora tlacilo, obcas boli i pohyb okem doprava/doleva/dolu atd. Bolest jde obcas i do korene nosu a do licni kosti. Byla jsem x krat u ruznych ocaru na x vysetrenich vc. ocniho pozadi, byla jsem 2x na CT hlavy, nikde nic nenasli. Byla jsem i na rentgenu. Zrak mam zcela v poradku. Pouze slabsi vaskularizaci leveho oka, jelikoz nosim jiz pres 10 let cocky, ktere po prichodu domu sundavam. Od zubu to take neni, ty mam zdrave, od patere take ne, byla jsem zkusebne na 10ti rehabilitacich a problem nebyl. Prasky na bolest nezaberou, jen trochu na hlavu, ale ne na oko. Ziji ted pul roku v zahranici a zde neni snadne dostat se k doktorovi/ocari. V srpnu se na 14 dni vracim do CR. Co byste, mi prosim, doporucili, zneprijemnuje mi to dost zivot. Pred 14 dny jsem se uhodila dvermi do hlavy, presne u tohoto mista u korene nosu a udelala se mi pod kuzi asi 0.5 cm bulka u oka, tak ted premyslim, zda je to opravdu tim prastenim se, ci tam vyrostlo neco jineho. Dekuji moc za odpoved, Tereza

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bolest oka může být z mnoha příčin, od syndromu suchého oka, přes zelený zákal až po blok krční páteře. Nepíšete, jaký RTG jste měla, krční páteř? Vedlejší dutiny nosní? Pokud jste nebyla na RTG dutin nosních, doporučuji ještě ORL vyšetření. Jste nositelka kontaktních čoček, i ty mohou udělat řadu komplikací - doporučuji zopakovat oční vyšetření. Zkuste zatím pravidelně kapat umělé slzy 4-5xd do obou očí s obsahem kyseliny hyaluronové, volně koupíte, na noc Vidisic gel .- gel nepoužívat na kontaktní čočky. Některé kapky jsou i na čočky, zeptejte se v lékárně. Bulka v oku může být po úrazu, ale protože to nespecifikujete, může to být cokoli. Je to zarudlé, bolí to na dotek? V případě potřeby mne kontaktujte na doktorkastrofova@seznam.cz, s pozdravem.

MUDr. Helena Štrofová
MUDr. Helena Štrofová

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Vidente Vinohrady s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: