Ucpaný nos od dlouhodobé rýmy

Dobrý den, od mládí trpím vodnatou rýmou, kterou mám po celý rok. Je mi jasné, že té se asi už nezbavím, že je chronická. Před rokem však dcera přišla domů s virózou a já to od ní chytla. Měla jsem asi půl roku žlutou rýmu, ale jelikož jsem kojila, tak mi obvodní nato nic nedala. Rýma poté přešla v tvoření se bolestivých stroupků, snažila jsem se to mazat alespoň framykoinem, ale to pomáhalo jen částečně, dozadu do nosu jsem se samozřejmě nedostala. Po asi 10 měsících od začátku rýmy se mi podařilo navštívit ambulanci ORL (se dvěmi malými dětmi to není lehké udělat si čas na doktory a hlavně s nimi čekat v čekárně 3 hodiny) a tam mi bylo řečeno, že mám zborcenou nosní přepážku, že bych mohla jít na operaci a na rýmu mi dali lokální antibiotický sprej (ještě před tím mi dali na alergii, ale ten neměl žádný účinek). Sprej jsem teď dovyužívala, ale stále mám rýmou ucpaný nos. Po vstříknutí se mi vždy krásně uvolnil, vyplavili se mi ven hleny (ne žluté) a pěkně se dýchalo, ale bylo to tak na cca 4 hodiny. Používám i konvičku na proplachování nosu, ale ta mi vůbec nepomáhá, nos se po aplikaci neuvolní. Nevím co mám dělat dál, s ucpaným nosem se mi těžko dýchá a nemyslím si, že by to bylo tou přepážkou, jelikož před touhle rýmou se mi dýchalo dobře. Máte nějakou radu co s tím dělat dál, když nic nepomáhá? Děkuji za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý večer,Jano, obávám se,že čím déle budete operaci nosní přepážky odkládat,tím víc se bude stav zhoršovat. Chápu,že před oním onemocněním se Vám nos tolik neucpával,ale znáte jistě to pořekadlo o kapce,kterou sklenice přeteče,že? Na místě by bylo také alergologické vyšetření,ale i alergolog Vám pravděpodobně nejprve doporučí odstranění mechanických překážek v nose. Ve většině ORL ordinací existuje objednávací systém,takže nevidím důvod k tříhodinovému čekání. I kdyby tomu tak nebylo, pokud lékaři vysvětlíte,že musíte přijít s malými dětmi,jistě Vám doporučí ordinační hodiny,kdy je pacientů méně. Zdravím a doufám,že své zdravotní problémy s úspěchem vyřešíte.

MUDr. Ludmila Marie Lahodová
MUDr. Ludmila Marie Lahodová

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Soukromá ORL ordinace, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x