Unáva, motání a necitlivost končetin

Dobrý den. Byl bych moc rád za radu. Je mi 31 let. Jsem sportobvně aktivní..posiluju a další sporty. V říjnu 2010 jsem byl na dovolené v Turecku a po tété dovolené mě začalo bolet pravé ucho(nějak jsem se s tím nelečil)..asi po 3 týdnech toto přestalo. Následně jsem jel do lázní(pouze v rámci sportu-žádná nemoc) Zde se mi to vrátilo..a doktorka mi dala antibiotika s diagnózou zánětu středního ucha a za 3 dny bolest ustala. A právě myslim, že od této doby jsem se začal motat. Rovněž mám na krční páteři takový ten počítačový hrb:-). No a ten mi tam také masírovala mladá masérka. Po příjezdu z lázní jsem byl takový unavený, malátný..a někdy se lehce zamotal. Tak jsem trávil většinu času doma u PC. A časem jsme zjistil, že když ležim, tak mě začínají rychle brnět celé ruce a halvně vždy do malíčku a prsteníčku. Toto vše se víc zhoršovalo, tak jsem šel k obv. doktorovi..udělali se testy biochemie(krvinky,cukr, cholesterol, ledviny, játra..dále na zánět v těle a boreliózu) Vše dopadlo velmi dobře. Následně jsem v práci v nočních hodinách ležel na břiše a nejednou jsem měl pocit, že se nemůžu nadechnout a tlačil mě jako by krk a začal jsem se celý třepat a motat se. Po tom co mě odvezla záchranka doktor diagnostikoval panický atak. EKG a tlak byly dobré. Ale já nemám žádný stresy ani problémy. Jen jsem se bál aspíš o své zdraví. Asi před týdnem jsme dostal chřipku a motání se ještě zhoršilo a když jsme jel s kolegy teď do práce a seděl jsem ve voze, tak se mi začalo těžce dýchat a měl jsem ruce jak našpagátu slabé..stejně tak nohy skoro bez citu a sotva jsem s nima pohnul. prakticky jsem měl necitlivé celé tělo od krku. Upřimně nejsem žádný hypochondr a nikdy jsem neměl vážnou nemoc a prakticky jsem ani nemarodil běžně. Proto začínám mít strach co by to mohlo být. Jinak se omlouvám za dlouhý obsah. V součastné době budu docházet na rehabilitace a po uvolnění mě má speciatlista na páteř srovnat:-) Na rentgenových snímcích krční páteře rovněž nic nebylo. Děkuju za radu. S pozdravem Svoboda V.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Vaše potíže budou souviset s krční páteří a je jen dobře, že docházíte na rehabilitaci. Doporučuji kombinaci uvolnění svalů v oblasti krční a hrudní páteře spolu s následnými facilitačními technikami a aktivní segmentální centrací jednotlivých úseků páteře. Ve svalstvu v okolí krční páteře se nachází velké množství receptorů, které při velkém dráždění (např. i výrazným zvýšeným svalovým napětím), mohou způsobovat až Vámi popisované potíže. Alternativní medicína tyto potíže spojuje s nedostatkem energie jater a ledvin. Přeji brzké uzdravení.

Mgr. Pavla Joudová
Mgr. Pavla Joudová

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Fyzioterapie – Léčebná rehabilitace dětí a dospělých

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: