Unava, navaly, snizena imunita, opakovane nemoci

Dobry den pane doktore, potrebovala bych poradit. Pred mesicem me bolelo v krku, mela jsem ho otekly a udelaly se mi cepy, jela jsem o vikend na pohotovost, kde jsem dostala penicilin na anginu. Po asi 5 dnech uzivani jsem mela projevy alergie (svedeni kuze, zhorsene dychani, ucpany nos), po porade se svoji praktickou dr jsem penicilin vysadila o 2 dny driv (jsem alergik a mam slabe astma). Byla jsem pak na sedimentaci, vsechno ok. Po 3 tydnech se mi udelal cep v krku znovu, byla jsem hrozne unavena, moje Dr mi udelala vyter z krku, ale nakonec mi nasadila antb Klacid bez vysledku vyteru, protoze se mi udelaly dalsi dva cepy. Vyter vysel bez nalezu. Antb jsem dobrala. Mela jsem ale problem s tim, ze jsem byla celou dobu uzivani unavena, zacaly mi navaly stridane se zimnici, citila jsem se porad nemocna, i kdyz v krku jsem nic nemela a byla jsem bez teplot. Mezitim jsem mela jeste silnou menstruaci a migrenu (kterou mam navazanou obvykle na menstruacni cyklus). Ted jsem po dobrani antb, byla jsem na kontrole u Dr a mam hotovy i komplet krevni rozbor. Vsechny vysledky jsou ok vcetne vyteru z krku, nikde nic neni. Porad mam ale navaly, pak je mi zase zima, porad mam studene ruce a nohy. Teplotu za celou dobu nemam namerenou ani jednou. Beru pravidelne jen zyrtec, jine leky ne. Dlouhodobe mam problemy s menstruacnim cyklem, uzivala jsem ted v poslednich dvou mesicich Norethisteron na upravu cyklu (v minulosti uz jsem ho xkrat brala bez problemu). Muzete mi prosim poradit, jake pripadne vysetreni bych mela absolvovat, necitim se porad dobre. Dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Vaše příznaky odpovídají tomu, že tělo ještě stále bojuje s infekcí, byť jste měla opakovaně antibiotika. Čepy na mandlích ještě nemusí nutně znamenat že máte bakteriální infekci, na kterou by antibiotika měly zabrat. Doporučil bych Vám spíše lék Ferrum phosphoricum 5CH 3xdenně 5 granulí na doléčení zánětu, dále lék Homeogene 9, který uvolní lymfatické cévy v oblasti krku a v neposlední řadě na podporu imunity Oscillococcinum 1 tbu denně po dobu 3 dnů, protom tento lék můžete užívat 1xtýndě 1 tubu.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: