Úraz hlavy

MŮJ 2 A 3/4 LETÝ SYNEK SPADL PLNOU VAHOU NA ZÁTYLEK A UHODIL SE VELICE RAZANTNĚ O PRKNO PALANDY, VOLALA JSEM O RADU ZÁCHR. A TA HO ODVEZLA DO MOTOLA NA D. POH. LÉKAŘ MI SDĚLIL, ŽE DÍTĚ JE VPOŘÁDKU, A ŽE NEPOTŘ. RTG. OPRAVDU SE NEMŮŽE NIC STÁT, KDYŽ TO TAK ZADUNĚLO PO PÁDU? KAM TA ENERGIE TEDY ŠLA,KDYŹ NE DO HLAVIČKY, ŽE NEMĚL ANI BOULI ČI MODŘINU? JE OK, JSEM RÁDA, ŽE JE SNAD OK, ALE OPRAVDU SE DO BUDOUCNA NEMŮŽE V HLAVĚ NĚCO Z TOHOTO PÁDU JEŠTĚ ZRODIT...? NĚJAKÉ MIKROPROCESY, HYPERAKTIVITA, VÝDUŤ ATP.? PORAĎTE PROSÍM. A TAKÉ MI BYLO VYČTENO, ŽE DÍTĚ, KDYŽ JE OK, POUŽILO ZÁCHRANKU, ALE JAK JSEM TO MĚLA PŘEDEM VĚDĚT A NAVÍC JSEM O NI NEŽÁDALA, ALE BYLA MI NABÍDNUTA...JE TO PRO POJIŠŤOVNU ZDŮVODNITELNÉ? TEĎ, KDYBY SE NÁHODOU NĚKDY NĚCO STALO, NEB DÍTKO JE SKOTAČIVÉ, NEVĚDĚLA BYCH, JAK POSTUPOVAT, KDYBY TO ZASE BYLO POZDĚ VEČER, NEB DÍTKO ODP. SPÍ, A PAK USNE AŽ POZDĚJI VEČER, A NEJDE HLÍDAT NA KAŹDÉM KROKU.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pokud je syn nyní vpořádku, nemusíte si dělat starosti. V opačném případě vyhledejte lékaře, navíc věřím, že jste byla o dalším postupu informována. Na otázku využití RLP Vám takto neodpovím, je to vždy nutné posuzovat individuálně a hlavně zdravotníky, kteří přišli s pacientem do fyzického kontaktu.

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: