Urologie

Bol som na vysetreni onkomarkerov z krvy kde mi zistili hodnotu S-tPSA 1,68 ug/l (referencna hodnota od 0,01 do 1,40). Mam 37 rokov, chcem sa spytat ci to je uz vazne, ci to znamena uz onkologicke ochorenie resp. mam okamzite vyhladat urologa? Velmi pekne dakujem za odpoved e-mailom. S pozdravom, Ladislav

Odpověď odborníka:

Jedná se lehce o zvýšenou hodnotu. Není to vážné, ale je to signál k urologickému vyšetření. Je potřeba vyšetřit prostatu a nic nepodcenit. Prevence je vždy důležitá a daleko účinnější než léčba. Odpovídám přes stránky provozovatele, nevím, jestli vám provozovatel odešle odpověď mailem, ale dotaz mně je odeslán anonymně, proto já váš mail neznám.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: