Úšní maz

Dobrý den, chtěla by jsem se zeptat, mám občas problémy, že hůř slyším, tak bych se chtěla zeptat, jestli je dobrý nápad si tam stříknout vodu. Někde jsem četla, že pak vyteče maz z ucha, ale bojím se, abych si neponičila uchu. Předem děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý večer,Andreo, příčin nedoslýchavosti může být řada,a to i ve Vaší věkové skupině.Pokud je příčinou ztuhlá mazová zátka,ujišťuji Vás,že ji sama vstříknutím vody do ucha neodstraníte a nepomohou Vám ani kapky či spraye z lékárny.To musí provést lékař. Pokud je ve zvukovodu mazu málo,nezpůsobí Vám nedoslýchavost. Opravdu jediným výsledkem,kterého můžete dosáhnout, je poškození zvukovodu,či bubínku. Doporučuji Vám,obrátit se na ORL lékaře.

MUDr. Ludmila Marie Lahodová
MUDr. Ludmila Marie Lahodová

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Soukromá ORL ordinace, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: