Ušní maz

Dobrý den, je možné, že se mi uchu udělal tzv. špunt z mazu ? Je mi 23 proto se mi to zdá divné. Nechci, aby to vyznělo tak, že si nemyji uši, ale prostě i přesto se mi tam asi udělal. Nevím jestli, když chci kvůli tomu k ušnímu, jestli se musím objednat u praktického lékaře, nebo návštěva ušního toto nevyžaduje ? děkuji moc

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tzv.špunt z ušního mazu se může udělat ve kterémkoli věku, např. i v batolecím. V dospělosti se samozřejmě může udělat také. Na ušní můžete jít bez doporučení praktického lékaře. Přemíra ušního mazu má více příčin, za špindíru Vás jistě nikdo považovat nebude.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: