Utržený prsní sval

Dobrý den, předně musím moc poděkovat za Vaši rychlou odpověď k mému předchozímu dotazu viz odkaz http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/detail?id=57425 Omlovouvám se, chtěla bych se ještě k dotazu vrátit. Zřejmě jsem chybně formulovala. Ortopeda v místě bydliště (Boskovice) jsme navštívili ihned po úrazu, bohužel v této chvíli jsem již přesvědčena o tom, že bylo lékařem chybně diagnostikováno. Hledala jsem názory na internetu, podle reakcí lidí, kterým se tento úraz stal, bylo rovněž lékařem chybně "neléčeno" a tito lidé mají doživotní následky. Dočetla jsem se, že je však možná operace (všude však uvádí pouze Německo) Podle toho jak se léčba "NE"vyvíjí si myslím, že dopadneme naprosto stejně. Sval nyní nepracuje jak má a je bolestivý. V nemocnici odmítají jakkoliv léčit - navrhují pouze klid. Chtěla bych se tedy zeptat, zda je možné se objednat u Vás v nemocnici nebo případně jiné klinice, i soukromé kde by bylo možné přišití tohoto svalu, zda existuje vůbec někdo, kdo má s touto operací zkušenosti. Popravdě jsem z toho dost zoufalá. MOC VÁM DĚKUJI

Odpověď odborníka:

Zkontroloval jsem váš původní dotaz a znovu musím zdůraznit, že je třeba objektivizovat, upřesnit diagnozu, tj. místo poranění, rozsah poranění, zhodnotit případný defekt, ten může být již zhojen, potom posoudit funkci svalu. Správný postup je obrátit se na lékaře, který původně poranění ošetřovat, ortopeda, a ten předpokládám na vaše požádání doporučí případně vyšší pracoviště. Tam se s jeho doporučením a jeho dokumentací dostavíte, Předpokládám ortopedickou kliniku Fakultní nemocnice, jejich ambulanci, kde vám bude jistě vyhověno. Podle všech výsledků potom léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: