Útvar na penisu, nežádoucí účinky antidepresiv.

Mám dotaz. Když uchopím penis u kořene a postupuji po močové trubici smětem k žakudu tak narazím na ztvrdlou hrudku jako kdybž je korálek na růženci. Nebolí a pozoruji to zhruba rok . Za tu dobu jsem byl 2x na odběrech krve a nic zásadního se neukázalo. Od třiceti se léčím na vysoký krevní tlak, řekl bych úspěšně. Teď beru na doporučení své lékařky tablety Elicea a ztratil jsem chuť na sex. Prosím o váš názor a děkji.

Odpověď odborníka:

Pane Pavle. Hmatný útvar v dané oblasti může mít řadu příčin (jizvička po poranění, cysta v kůži aj.) a bylo by dobře, kdyby toto bylo vyšetřeno lékařem (praktickým, v rámci prev. prohlídky) - pokud se stav dlouhodobě nemění a jiné potíže nepozorujete, je každopádně velmi nepravděpodobné, že by šlo o něco vážného. Ohledně Elicey - pokles chuti na sex je bohužel poměrně běžným nežádoucím účinkem léků na depresi, je ovšem také průvodním jevem deprese jako takové. Doporučuji to také probrat s ošetřující lékařkou, která to zhodnotí lépe, změna na jiný lék by pravděpodobně pomohla.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: