Vaginální mykóza, oddálení menstruace

Dobrý den, mám dva dotazy.První:Asi tak před třemi týdny jsem se léčila s vaginální mykózou.Minulý čtvrtek jsem měla s manželem pohlavní styk a odpoledne jsem se koupala v bazénu.Druhý den mě začalo dole pálit.Tak jsem si koupila Gyno Pevaryl a včera jsem je dobrala.Ještě pořád to dole není ono, ale je to mnohem lepší.Můj gynekolog má teď dovolenou, tak jsem se chtěla zeptat, jestli si mám zavést ještě jednu nebo dvě nebo celé další balení Gyno Pevarylu?A jestli to třeba nevadí?Je možné, že mi to vyvolala voda v bazénu?Jako že jak jsem byla dole uvolněná po styku, tak mohla voda proniknout více?V sobotu jedu na dovolenou tak bych byla ráda v pořádku abych se mohla koupat v bazénu..Nejedeme do ciziny. A druhý dotaz je ohledně antikoncepce.Beru Chloe a zajímalo by mně, jestli můžu(a v případě, že ano, jak dlouho) užívat antikoncepci bez týdenní pauzy, aby mi nechodila vůbec menstruace?Už jsem jednou takto užila antikoncepci, abych oddálila menstruaci, protože se mi to zrovna nehodilo, ale teď bych to chtěla brát tak, abych ji neměla co možná nejdéle.Děkuji předem za odpovědi.Přeji krásný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se obtíže znovu vrátily, neužívajte znovu Gyno Pevaryl, ale raději se pokud možno poraďte s lékařem (je potřeba i znovu vyšetřit stav a případně přeedpsat JINÉ antimykotikum). Do té doby lze zkusit dezinfekční přípravky na bázi tea tree nebo krém s klotrimazolem (Canesten apod.). Samotná voda v bazénu, tedy spíše vkhkost jako taková (pozor na mokré plavky!!!), může mykózu zhoršit. Především ji však může zhoršit pohlavní styk, zejména pokud se hned po jeho skončení neumyjete a nevymočíte. Dále může stav zhoršovat Váš partner - pokud nebyl přeléčen také (zevně, krémem), může Vám "vracet" mykózu, i když sám obtíže nemá. Dále může mykózu zhoršovat neprodyšné prádlo, zvýšená hladina cukru v krvi (u Vás asi tedy spíše teoreticky, týká se hlavně cukrovkářů) či snížená obranyschopnost (stres, únava, jiná infekce). Užít další Chloe bez přestávky lze, ale o dlouhodobém užívání tímto způsobem se raději poraďte se svým gynekologem, který zná Váš celkový stav.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: