Velikost miminka

Dobry den, na utz ve 31+6tt byl vahovy odhad moji holcicky 2132g tabulky a maminky uvadeji prumerne mezi temi 1700-1900g myslite ze se to muze jeste spomalit nebo bude holcicka velika? Ja mela pri porodu 3300g a tatinek 4300g .. Mam strach ze bude mit k 5ti kg kdyz budu rodit na termin nebo nedej buh dyl... Jinak pan dr se vsim spokojeny a vse v poradku, vahu pry bude hlidat ale da se to? Vyvolali by mi kdyztak porod driv? Mam fakt strach rodit velk dite, jsem prvorodicka. Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, budete sledovat s lékařem oriantační váhu dle ultrazvuku, porod se dá při podezření na velký plod vyvolat po 38.týdnu. nemějte z porodu strach, vše zvládnete:) hlavně se nestresujte žádnýma tabulkama, jsou to jen průměry. Každý jsme jiný:)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: