Víc než mesíc trvající nafouklé břicho

Dobrý den,chtěl bych se zeptat aspon přibližně jestli,mi mužete poradit podle toho co vám napíši o co by se mohlo jednat.Už přes měsíc mě trápí nafouklé břicho a to když se najím a ikdyž se nenájím tak také,ikdyž mene.Předtím mě trápila asi mesíc častá plynatost,ale jiné příznaky nebyli,ta ustoupila,ale začlo to nafouklé břicho a dále mám takovou sice pravidelnou asi 1x denně stolici ale spíše světlou a takovou (mazlavou) konzistenci.Byl jsem u mé praktické lékařky a ta mi dělala testy na játra a krevní obraz a vše bylo v pořádku,dále mi dělala jeste testy na parazity,přesněji roup detský jelikož jsem předtím hlídal děti jedné známe které je meli,ale test byl rovnež v pořádku.( nicmene mi dala Vormex) a lék,jmenovalo se to kinito na rychlejší pruchod potravy střevy,ale to nepomohlo,tak jsem zašel za internistou a ten mi dal nejdříve lék na posílení tvorby žluči,zlepšení žádné ale je to asi 2 dny se mi přidala ne častá ale jednou ráno a jednou v poledne po obede bolest na leve strane břicha,tak mi dale internista dnes předepsal lek duspatalin retard asi na zmirnení křečí nebo tak neco,ale ty přimo nemám. Jsem už zoufalí, takže souhrn příznaku stále trvající nafouklé břicho,plynatost ikdyž ne už tak častá nekdy je to lepší nekdy horší a ted byla ta bolest břicha.Než začli tyto příznakyjedl jsem často mléčné vyrobky třeba 3x za den jogurt. Už opravdu nevím co mám delat. Četl jsem a bál se jestli to nemuže být celiakie,ale nepocituji žádnou nadměrnou unavu,ani časté prujmy,ani úbytek váhy a chut k jídlu mám tak nevím.Chápu,že je asi težké takto neco poradit,ale nevim jestli mám tedy dál počkat případne zkusit držet nejakou dietu nebo jít znuvu za Prak, lekářem a žádat nejaké vyšetření. Jeste možná jedna vec asi tak od března do konce července jsem mel hodne starostí a byli docela nervy,tak jestli to k tomu také mohlo přispet.To asi tak vše.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zkuste se poradit s gastroenterology, jsou ještě další vyšetření, která mohou příčinu odhalit. Bohužel Váš problém je složitý. Svoje obtíže nepodceňujte a lékaře určitě vyhledejte.

MUDr. Vladimíra Cejnarová
MUDr. Vladimíra Cejnarová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: