Virové bradavičky

Dobrý den, dne 5.9. jsem Vám pokládal dotaz ohledně genitálních bradavic. Měl jsem dva výrůstky v tříslech. Napsala jste, že jde zřejme o kosmetický problém. Zašel sem na kožní aby mě ty výrůstky odstranili a paní doktorka mě řekla, že ten jeden výrůstek je fibromek, ale ten druhý vypada jako vyrový. A pak je odstranila elektrokauterem. Ptal jsem se na kondylomata a říkala, že to tak nevipadá a nemusím se nějak zvíšeně kontrolovat. Potom se mě ještě ptala jestli nemám nějaké výrůstky na sliznici žaludu. Řekl jsem , že nemám, ale doma mě to nedalo a pořádně jsem si ho prohlédl a zjistil, že tam mám docela dost takových malých teček. Ty malé tečky tam dříve nebyli. Maslíte, že to mohou být zárodky kondilomat? Může na žaludu vyrůst nějaký virový vírustek aniž by to byli kondylomata? Existují jiné viry které mohou výrusktky vytvářet? A jak se jimi mohu infikovat mimo phlavní styk? Moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Podle fotografie to na žádné virové ani jiné bradavičky nevypadá, virus je možné získat jen při pohlavním styku.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: