Vleklé bolesti kyčle a kolene

Vážený pane doktore. Obracím se na Vás s prosbou o radu na řešení mého problému. Již několik (cca 5) měsíců mě často bolí v levé noze kyčel a koleno. Při (několika) návštěvách u lékaře mi bylo řečeno, že kyčel mám hypermobilní a je tedy zatížený nějaký sval. Napsal mi magnet. Bolesti nebyly závislé na intenzitě pohybu, i když chodím méně a nesportuji, bolesti mě často i budí v noci. Koleno se přidalo před několika měsíci. Úraz jsem neměla. Když opět byly bolesti nesnesitelné (brala jsem diclofenac 50mg), navštívila jsem opět Dr.Kyčel v tu dobu stále bolela, koleno ale více.Dr.řekl, že mám zhmožděné měkké tkáně nad čéškou, napsal magnet a šetřící režim. Jelikož jsem 2týdny marodila, magnet absolvuji nyní (zbývá mi jít 2x). Po kratičkém zlepšení opět nesnesitelně pár dnů bolí koleno a kyčel je stále horší. Opět jsem na velkou bolest zkusila diclofenac duo 75mg, ale bez efektu. Mám problémy chodit, sedět, stát i spát. Mám pocit, jakoby mi v levé noze v kyčly a koleni vrtalo tisíce červotočů. Psychicky mě tyto vleké stálé bolesti začínají velmi ničit. Je mi 34 let a cítím se na 100..V hlavě se mi stále více objevují otázky, zda je to opravdu jen hypermobilitou kyčlí a zhmožděnými tkáněmi..Chci se Vás zeptat, jaký byste mi doporučil postup? Má cenu se obrátit na jiného odborníka? Nebo si vyžádat jiné vyšetření (Dr.mě kontroloval pouze pohyby končetin) Chodím do práce (účetní na pol.úvazek), starám se o 3 děti a tento zdrav.stav je již nesnesitelný. Ráda jsem jezdila na kole, lyžovala, v tomto stavu nejsem schopna ani chodit..Předem Vám velmi děkuji za radu. S pozdravem a přáním klidných dnů Eva

Odpověď odborníka:

Je třeba provést upřesnění diagnozy, i u mladých lidí se mohou objevit známky drobné artrozy, která nemusí pokračovat. ?Může být ale značně bolestivá. Lékař musí pomýšlet ale i na bolesti vycházející z bederní pateře. Jistě nejlepší, pokud jsou bolesti značné by bylo přijetí do nemocnice k došetření a infuzní loéčbě a rehablitaci, nejen pohybové léčbě, ale i fyzikální terapii. Vyšetření i neurologické. Podle všech výsledků další léčba. Vyšetření u jiného ortopeda, tedy onen druhý pohled je jistě možný a někdy je i na místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+14 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
bolesti kycli | Od: vladimir novak | 27.1.2016 11:58
vazeny pane doktore.s koleny mam problem jiz
nekolik roku.ale velice me zaskocila boles obou kycli
zaroven.je to v sede v leze a pri chuzi.zkousim kde
co,ale bez vysledku.ortoped diagnostikoval
artrozy.proc boli obe naraz stejne.poradte prosim co
mam jeste podniknout.je to zatez i na dusevni
pohodu.dekuji s pozdravem v.n.
reagovat
re:bolesti kycli | Od: uLékaře.cz | 29.1.2016 14:06
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Co dělat, když má dítě horečku?
Články: Co dělat, když má dítě horečku?
Vysoká teplota u malého...
Inkontinence
Články: Inkontinence
Inkontinencí moči je...
Cílená léčba by mohla lidem se sklerodermií prodloužit život
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Články: Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Pálení a řezání v podbřišku...
Dlouhé lety: nebezpečí pro žíly
Články: Dlouhé lety: nebezpečí pro žíly
Cesta letadlem mnohdy...
Cyklovýlet si může dopřát i bechtěrevik
Články: Cyklovýlet si může dopřát i bechtěrevik
Trápí vás Bechtěrevova...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x