Vyboulení oka

Dobrý den, před rokem se mi začlo boulit oko (exophthalmus). Lékaři si se mnou neví rady. Dle krev.testu mám v pořádku štítnou žlázu.Četla jsem o Gravesově oftalmopatii (fotky z článků - mě podobná oka), že 10% pacientů nemá problémy se št.žlázou.Jsem krátkozraká 3,5 a 3 D. 28 let. Vyboulení oka se mi stále zhoršuje.Jak se pozná GO, lze si udělat imunitní test? Dá se poznat nějakým vyšetřením? Lze prohlédnout ultrazvukem? - na očním nebo na endokrinologii? Na ultrazvuku (oční) jsem byla, ale pouze kvůli změření myopie. Pokud se dá Go poznat z MR, co musí být v žádance? Děkuji. Jsem bezradná.

Odpověď odborníka:

Je třeba provést podrobné oční a endokrinologické vyšetření. Pokud bude vše negativní, je na místě magnetická rezonance, ke zjištění ev. patologického procesu probíhajícího za okem. Pokud pod označením GO máte na mysli kapavku, pak lze prokázat jednoduchým sérologickým testem protilátky. Na Toto vyšetření krve vás může odeslat praktik či kožní lékař.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: