Vyhodnocení ct

Vážená paní doktorko, po úrazu krční páteře se stále nemohu zbavit bolestí v zátylku i omezené hybnosti krku-(hlavy). Můžete mi prosím sdělit jestli mé potíže korespondují s přiloženým CT? "Stp.zhojené fraktuře massy lateralis atlasu vpravo-resp.zhojené asi ve 4mm dislokaci(laterálně)-rovněž přihojena odlomená kostní tříska z pedunkulu kondylu occ.kosti vpravo. Malý posun atlasu doleva.Arthrosa atlantoaxiálního skloubení a také spondylosa C3/4 I.-II.st. s dorsálními osteofyty paramediálně oboustranně-s plynovým menším výhřezem pod zadním podélným vazem paramediálně vlevo (rovněž krytým i osteofyty).Durální vak má normální šíři a densitu. Děkuji J.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po úrazu v oblasti krční páteře (který je sice zhojen, ale tato lokalizace je velmi závažná), ale to neznamená, že nemáte mít potíže. Máte na ně právo - omezená hybnost a bolesti jsou naprosto obvyklé, jak jsem již psala, tato lokalizace úrazu je velmi závažná...v podstatě jste mohl ochrnout a nebo něco horšího, prosím, nebojte se navštívit lékaře. Klinické obtíže (potíže na těle) s tímto nálezem jistě korelují, navštivte proto neurologa, který vám doporučí léčbu - nejspíše léky proti bolesti a ev. šetrné rehabilitace. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: