Výklad neurologického vyšetření

Dobrý den, z důvodu třesu HK jsem byla neurologem poslána na EEG, EMG a MR. Původním předpokladem bylo, že jsem pouze přetažená (práce, škola, mnoho stresu). Výsledky EMG: Tetanická aktivita během ischemizačního testu. EEG: abnormální graf III st pro epizody ostré epileptiformní theta F-T bilat, místy s tendencí ke generalizaci, častěji při hyperventilacim frekvenčně labilní alfa-beta typ grafu, kolísání vigility. MR: normální nález. Neurologem mi byl předepsán Valproat chrono sandoz 300mg. Prosím o vysvětlelní výsledků. Znamená to, že mám epilepsii či nějakou tendenci k záchvatům? Předepsaný lék prý má vést k celkovému sklidnění těla? Děkuji za odpověď a Váš čas.

Odpověď odborníka:

Vážená slečno/paní Dano, podle EEG se pravděpodobně jedná o některý typ epilepsie. Pokud zahájená léčba zajistí zmírnění nebo vymizení obtíží, bude to nepřímým potvrzením této diagnózy. Doporučuji Vám konzultovat další průběh s Vaším neurologem. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Ekg Můžete mi Prosím podrobněji rozepsat EKG ktere vam vyfotím. . . Nezdá se mi...
  • Masturbace, je normální? Docela se za svůj dotaz stydím. Velice ráda chodím...
  • Dormicum P. Doktor Čupera, môj 5-ročný syn bude absolvovať menší chirurgický...
  • Žaludeční neuroza Již rok mě neustále trápí žaludeční neuroza.Jsem z toho...
  • Předávkování ibalginem Chci se zeptat kolik prášků ibalginu 400mg má sníst...
  • Bolest podbřišku Už dva týdny mám tupou a stálou bolest v oblasti podbřišku...
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x