Výrastky na koži

Dobrý deň, poprosím vás o radu a pomoc všimol som si že v oblasti slabín a oblast cca 5 cm nad penisom v ochlpení mám biele výrastky.Poprosím vás o radu o čo sa jedná či je potrebné to chirurgicky odstránit a či to nie je prenosné. ĎAkujem s pozdravom

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jedná se o tzv. kondylomata, virové bradavičky. Přenášejí se kontaktem nebo pohlavním stykem. Je nutné jejich odstranění u lékaře. Provádí se dusíkem, podophylinem, laserem nebo krémem s podophylinem. Do té doby by jste neměl mít pohlavní styk, aby nedošlo k přenosu. LRJ

MUDr. Lucie Růžičková Jarešová
MUDr. Lucie Růžičková Jarešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: L - DermaMedEst s.r.o

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: