Vyšetření po zlomenině

Dobry den po zlomenine kotniku a lytkove kosti,jsem se lekari zminila o otekani a horkosti koncetiny(14 tydnu po uraze).Poslal me na RTG z ktereho usoudil,ze otok je dusledkem odvapneni kosti.Za 14 dni me pozval na kontrolu s tim ,ze bude dalsi RTG. Vzhledem k tomu,ze jsem podstoupila minimalne 40 obrazku rentgenu behem poslednich 3 mesicu mam dojem ,ze to neni spravne rohodnuti a ,ze je mene skodlive vysetreni jako ultrazvuk na miste? prosim o zodpovezeni odbornym lekarem ,muj posledni dotaz zodpovedela prakticka lekarka s odkazem na navstevu u odborneho lekare,nebylo to velkou pomoci. Dekuji Iva

Odpověď odborníka:

Dobrý den. RTG vyšetření s odstupem 2 týdnů je běžné a standardní postup, další termín RTG kontroly záleží na typu zlomeniny.. Ultrazvukem kosti vyšetřit nelze, má smysl pouze při podezření na trombosu žil či poranění šlach. Je otázkou proč jste před tím podstoupila 40 snímků - zřejmě to bylo z jiných důvodů než poranění hlezna.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x