Vyšetření po artroskopii

Dobrý den, pane doktore. Po pádu na in-line, kdy jsem měla 3 měsíce nohu zafixovanou obinadlem a zablokovanou, se můj ortoped rozhodl mne poslat až ze 3 měsíce na ASK operaci po úraze. Tam se zjistil pouze povolený a částečně natržený LCA. Operatér udělal egalizaci tohoto vazu. Ostatní struktury: menisky, patela, oba kondyly i chrupavka byly v naprostém pořádku. Dnes je to 5 měsíců od ASK a já všechny tyto měsíce po ASK pociťuji silné bolesti a mám s kolenem velké problémy, které před ASK vůbec nebyly. Objednala jsem se k jinému ortopedovi, jelikož ten můj se o můj stav přestal zajímat. Při dnešním vyšetření se zjistilo následující: Kožní kryt intaktní, bez otoku, bez náplně, patel.příznaky +/-, apprehension pately neg., palpační citlivost na med. štěrbině ventrálně a v oblasti med. kondylu femuru ventrálně. Lachman a přední zásuvka neg., manévry na menisky neg., hybnost v plném rozsahu, periferie bez neurovaskul. deficitu. RTG: L koleno bez traum.změn, skvrnité projasnění skeletu, incipientní artrotické změny na med. kompartmentu, dysplazie pately Wiberg II.-III. Doktor mi předepsal RHB, magnetoterapii,dále Condrosulf 800, Secatoxin a Vigantol. Chtěla bych se optat, zda se můj nález dá vyléčit a budu opět schopna svého aktivního i sportovního života bez omezení? Děkuji. Lenka

Odpověď odborníka:

Léčba by měla proběhnout plně a stav by se měl zlepšovat. Jistě je potřeba omezit zátěž kolena, ale přesto v rehabilitaci kolena pokračovat. Jisté dojasnění stavu přinese jednak průběh a jednak kontrola kolena rtg nebo magnetickou rezonancí s odstupem.. Podle všech výsledků další léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: