Vyšetření žalud.vředů v těhotenství

Dobrý den, před rokem byla zjištěna helico bakt.v žaludku, léčila se atb. (nepodstoupila jsem gasto vyšetření) Nicméně žaludek mě opět bolí. Nemůžu ani ležet na břiše. Jsem v rvním trimestu těhotenství. Zajímá mě, jak jsou vředy v těhotenství nebezpečné a jakým způsobem se provádí vyšetření žaludku v těhotenství? Či jakým způsobem se léčí? Děkuji za odpověď..

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obtíže v těhotenství jsou obvykle způsobeny vlastním těhotenstvím a s ním souvisejícími změnami v organismu. Vředová choroba, zvlášť po eradikaci Helicobacter pylori je myslím málo pravděpodobná.

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: