Vysledky krve

Rad bych se optala na sve vysledky krve.U iontu mam vysoke vyky, kde mam S fe 51,35 a max je 26, S feVk 19,05, minimalne ma byt 24,20, S feSa 72,94, maximalni ma byt 55...Mimo jine u DIFF mam u B-EO 0,052 a maximalne ma byt 0,30...Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Výsledky jakéhokoliv odběru jsou samy o sobě jen čísla a jejich význam je vždy nutno interpretovat se znalostí stavu pacienta a řady dalších okolností. Jelikož nevím, proč byl u Vás odběr proveden, ani nic o Vašem zdravotním stavu a eventuelních potížích, nemohu se jednoznačně vyjádřit. Z toho, co posíláte, se zdá, že máte vyšší hodnotu železa v krvi. Čím to je u Vás způsobeno ale takto přes internet neposoudím. Teoreticky to může být důsledkem např. jaterního onemocnění nebo některých (vrozených) chorob, které ovlivňují metabolismus železa v organismu (ty jsou ovšem vzácné). Neužíváte tablety se železem?? Železo je obsaženo i v některých volně prodejných léčivech či potravinových doplňcích nebo také v některých antikoncepčních pilulkách (konkrétně v takových, kde 21 tablet obsahuje hormony a čtvrtý týden se užívají tablety bez hormonů, ale s "trochou železa"). Jinak než v umělé formě se železem většinou nepředávkujeme, neboť vstřebávání železa z potravy je celkem přísně regulováno a pokud přijímáme vyšší množství potravin s obsahem železa (např. maso), tak se nadbytečné železo nevstřebá. B-EO je procentuelní podíl určitého typu bílých krvinek, tzv. eosinofilů. Toto mírné zvýšení nemusí nic znamenat, můžeme ho najít např. u alergiků, některých infekcí ad. - opět bez znalosti Vašeho zdravotního stavu neposoudím. Konsultujte tyto výsledky s lékařem, který Vás k odběru odeslal. Jistě Vám v kontextu Vašeho zdravotního stavu vysvětlí význam zjištěných odchylek. S pozdravem.

MUDr. Renata Lažanská
MUDr. Renata Lažanská

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: IKEM, Klinika nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
I při stresu můžete dobře spát
Články: I při stresu můžete dobře spát
Určitě se vám už stalo, že...
Chraňte své dítě před nebezpečným zánětem mozkových blan
Karpalní tunel
Články: Karpalní tunel
Bolest v oblasti zápěstí...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
Sklivcové zákalky jsou neškodné, ale dokážou pěkně potrápit
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: