Výsledky krve

Dobrý den pane doktore, měla bych takový dost konkrétní dotaz. Máme 5 a půl měsíční miminko a na doporučení neurologa jsme byli se synem na odběru krve (cca ve třech měsících nezvedal hlavičku... nyní už v pořádku). Naše dětská lékařka, na výsledky krve řekla, že jsou v pořádku (některé hodnoty prý mohlo ovlivnit pití mléka před odběrem (myslím že to bylo, tak asi 2 hodiny před tím) Chtěla bych vědět váš názor na rozbor krve: Dg: R27,8 Výsledky rozboru: /MEZE/ Materiál: Plazma (4094) LACTAT - 2,92 (H) /0,60-2,20/ mmol/l AMONIAK - 33 /9-35/ " Materiál: Sérum (4094) /meze/ STUPEN - HEMOLYSY (0-10) - 0 / - 1/ stupen - IKTERIE (0-20) - 1 / - 1/ stupen - LIPEMIE (0-10) - 1 / - 1/ stupen MOCOVINA - 2,00 L /2,50 - 7,50/ mmol/l KREATININ - 30 /20 - 50/ " SODIK - 139,4 /132,0 - 142,0/ " DRASLIK - 4,54 /3,60 - 5,90/ " CHLORIDY - 107 /97 - 115/ " VAPNIK - 2,54 /2,20 - 2,70/ " VAPNIK KORIG.NA ALBUMIN - 2,56 /2,20 - 2,70/ " BILIRUBIN CELKOVY - 10,5 /5,3 - 20,0/ " ALT - 0,43 / - 0,86/ ukat/l AST - 0,39 /0,27 - 0,98/ " GGT - 0,19 / - 0,57/ " GLYKEMIE - 6,28 H /3,50 - 5,60/ mmol/l ALBUMIN - 39,1 /35,0 - 50,0/ g/l Materiál: krev /4064/ /meze/ LEUKOCITY - 13,1 H /3,6 - 10,0/ x10/9/l ERYTROCITY - 4,61 /4,50 - 6,30/ x10/12/l HEMOGLOBIN - 12,6 L /13,5 - 18,0/ g/dl HEMATOCRIT - 37,6 L /39,0 - 52,0/ % STŘED.OBJEM ERYTROCYTU - 81,6 L /82,0 - 97,0/ fl OBSAH HEMOHLOBINU V ERYTROCYTU - 27,30 /27,0 - 33,00/ picogram KONCENTRACE HEMOGLOBINU - 33,5 /31,0 - 36,0/ gram/dl TROMBOCYTY - 420 /140 - 440/ x10/9/l Prosím jaký je váš názor, je to v pořádku? Děkuji Zuzana Odpověď odborníka Trochu vyšší hladina cukru / asi z toho mléka), trochu vyšší leukocyty ( neprodělalo vaše dítě nějakou ifnekci?). Výsledky jsou prakticky v normě, asi bych doporučila kontrolu s určitým časovým odstupem. MUDr. Eva Dogoši Dobrý den, děkuji za odpověď, žádnou infekci syn neprodělal, ale uvědomila jsem si, že den před tím byl očkovaný prevenarem proti pneumokoku. Může to být ovlivněno tímto???? děkuji. Zuzana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Nano! Ano, hodnoty zjištěné krevním rozborem mohly být ovlivněny právě očkováním. Uvedená odchylka není nijak závažná.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x